Becas Barcelona Crea Fundación Brossa

El Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa obre tres convocatòries de beques de creació en la modalitat Beca Barcelona Crea – Fàbriques de Creació 2024. Les Beques Barcelona Crea – Fàbriques de Creació són una iniciativa de la Xarxa de Fàbriques de Creació, a través de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), per donar suport als processos previs a la producció que acompanyen la creació de propostes artístiques: conceptualització, gestació, investigació, experimentació, documentació i assaig. Amb aquests ajuts es vol contribuir a mantenir l’impuls cultural de la ciutat oferint recursos per desenvolupar processos de recerca i innovació artística a la ciutat.

Des de la Fundació Joan Brossa convoquem, juntament amb l’iCUB, tres Beques Barcelona Crea – Fàbriques de Creació en tres modalitats diferents:

  • Modalitat Escriptura dramatúrgica Carme Montoriol : en la qual es valoraran les propostes de dramaturgs o artistes textuals amb perfil marcadament experimental.
  • Modalitat Conferència performativa: en la qual es valoraran propostes sobre qualsevol temàtica i que provinguin d’artistes escènics, visuals o textuals.
  • Modalitat Activació patrimonial: destinada a artistes d’arts escèniques, visuals o textuals que treballin a partir del patrimoni tant de Joan Brossa com de qualsevol altre artista o element patrimonial de la ciutat de Barcelona i la seva perifèria.

Aquesta iniciativa té com a objectiu impulsar la tasca de recerca –teòrica i pràctica– d’artistes que provinguin d’arts escèniques, visuals i textuals i que alhora es vinculin a la ciutat de Barcelona.

DESTINATARIS/DESTINATÀRIES
Les beques estan dirigides a artistes / col·lectius amb trajectòries provinents de qualsevol àmbit artístic (especialment escènic, visual o textual) que parteixin del joc, l’experimentació i la transgressió.

CRITERIS DE VALORACIÓ
El jurat estarà format per la co-direcció artística del centre (Georgina Oliva i Maria Canelles), Roger BernatPedro G. Romero i Alexandra Laudo. Els tres projectes escollits seran acompanyats per l’expertesa dels membres del jurat.
Els projectes es valoraran segons els criteris següents:

  • L’adequació de la proposta a les bases
  • La qualitat de la proposta
  • El caràcter experimental i transgressor de la proposta

PERÍODE DE RECEPCIÓ DE PROJECTES
Les persones interessades a presentar la seva candidatura a les beques Barcelona Crea 2024 ho poden fer a través d’aquest formulari (també enllaçat a les bases de la convocatòria). El termini per a la recepció de projectes va del 7 d’octubre a l’11 de novembre del 2024.
La resolució d’aquesta convocatòria es publicarà divendres 5 de desembre del 2024 a la pàgina web de la Fundació Joan Brossa.

This entry was posted in Ayudas a la creación. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *