PROGRAMACIÓ NOVEMBRE

eFÍMERa: propostes al voltant de la improvisació | dansa i més

 

                    eFÍMERa [7]: taller i performance d’improvisació
          

dissabte 28, de 16 a 19h
TALLER D’IMPROVISACIÓ: ELS BUITS DEL MOVIMENT
amb Maria Montseny i Anna Rubirola
preu: 25€ (cal inscripció prèvia)

Proposem un treball físic que porti el cos a un estat d’alerta, de disponibilitat, de flexibilitat i de velocitat de reacció. Un cos dúctil que permeti qualsevol possibilitat d’acció. Partirem de les dues tècniques que han estat més importants en la nostra formació: el Body Weather i la Tècnica Release, per ajudar-nos a col•locar el cos en aquest estat de ductilitat que ens interessa per improvisar. Mitjançant exercicis d’improvisació i composició instantània, posarem especial èmfasi en l’estudi de l’edició en la composició: l’ús del temps, el silenci, les trajectòries i els buits del moviment.

dissabte 28, 21h
PERFORMANCE D’IMPROVISACIÓ: CONTEXTUALS
amb Miquel Àngel Marín (clarinet), Maria Montseny (dansa) i Anna Rubirola (dansa) (seguida de xerrada amb els artistes) (entrada gratuïta)
 
Contextuals és un espectacle de dansa i música, que sobre una estructura predeterminada desplega una improvisació que pren com a principal focus de treball l’espai en el qual es desenvolupa, resultant així diferent en cadascuna de les seves presentacions. Es va estrenar dins el marc del Festival Trenkart’09 al Conservatori Superior de Música de Tarragona. S’ha presentat dins el marc del Festival sincrònic de Lleida’09, i a la  Festa major de Cardedeu.


Jam session de dansa

diumenge, 29 de novembre, entre 18 i 21h

Amb el darrer diumenge de mes arriba la jam a tragantDansa: un espai/un temps d´improvisació i d´intercanvi per gaudir ballant, explorant, observant, etc. Són sessions obertes a tothom. Us hi esperem!!

dinamitza: Josep Mª Alonso
preu: 2€

Sèrie Processos amb Dominik Borucki

 

Residència i mostra

Novembre i desembre
RESIDÈNCIA del projecte COS DESA(R)MAT

Continua a tragantDansa aquesta investigació després de la primera residència i portes obertes a La Caldera.

Cos desa(r)mat és una investigació i experimentació que busca aprofundir en l’art de la improvisació en dansa. Aquest projecte té com a objectiu fer servir eines de la psicologia i en específic de la teràpia psicocorporal amb una finalitat artística.
Partim del convenciment del valor de les eines terapèutiques i de què el seu ús no hauria de limitar-se a les psicoterapies i hauria d’estendre’s a altres àmbits que poden enriquir-se d’elles.
Partint d’aquesta idea, podem pensar que una major comprensió de les dinàmiques psicocorporals que influeixen en la comunicació pot ser favorable per a l’art de la improvisació.

dissabte, 19 de desembre, a les 21h
MOSTRA DE LA RESIDÈNCIA COS DESA(R)MAT

Participen: Rosa Ballarín, Quique Bataller, Dominik Borucki, Claudia Cardona, Laura Coll, Laura Dorna, Ester Momblant, Guillem Rodri, Olga Tragant.

          

Acerca de tragantdansa

tragantDansa [educació i creació en moviment] neix l’any 2002 de la mà de la coreògrafa, pedagoga i ballarina Olga Tragant. A tragantDansa impulsem l’educació i la creació dins l’àmbit de la dansa i altres disciplines al voltant del cos y el moviment. Portem a terme diferents projectes que s’organitzen a l’entorn d'un Programa Educatiu de Cursos, l’Activitat Artística de d’Olga Tragant, i altres Activitats de Recerca. Creació i Difusió. Ens dirigim a persones interesades en la dansa i el moviment com a forma de desenvolupament personal i/o professional.
Esta entrada fue publicada en General. Guarda el enlace permanente.