Philips- una isla, un nombre, una marca…

Un nuevo centro.

mmmmm… en busca de coordinador….

mmmmm…

que sepa de la escena coreografica en Barcelona…

mmmmm….

No me siento preparado para aplicar. Soy un niñato. No soy coordinador. No soy organizado. No conozco la escena coreografica de Barcelona ( ja-ja-ja)…

Perdón por mi ironia, pero esto me fascina.

Sigo pensando y soñando en un sitio que acepta, que dice si, no un sitio que proclama «esto es LO contemporaneo en Barcelona y esta a aquí». Sigo pensando y soñando, que el hecho de estar en un sitio o no, no te hace contemporaneo, ni performer, ni artista, ni más relevante…

Qué puedo esperar de esto?

Me puedo dar el espacio, como inocente que soy, de tener expectativas?

Es importante decir que no estoy negativo, solo estoy pensativo. Que es crear un espacio? Con qué politicas? y de quien?

Y puestos a pensar, qué necesito yo?

Convocatòra pública per a la selecció d’un coordinador o coordinadora del projecte de fàbrica de creació de dansa graner illa Philips

Introducció
Durant el tercer trimestre del 2011 es posarà en funcionament la Fàbrica de Creació de l’Illa Philips en el marc del Programa Fàbriques de Creació impulsat des de l’Ajuntament de Barcelona.

La finalitat d’aquest nou equipament és la de respondre a les necessitats del sector i dels professionals i les companyies de dansa. Es tracta d’un espai que ha de promoure la professionalització, l’acompanyament a la creació i a la gestió, el suport a diverses fases de la producció i la generació de projectes de participació. Un lloc que entendrà la formació com a un espai per a desenvolupar la creativitat, que potenciarà la reflexió i el pensament a fi de poder compartir coneixements i pràctiques artístiques, un punt de trobada articulat en xarxa i amb la voluntat de comptar amb tots els llenguatges contemporanis de la dansa.

El Graner Illa Philips vol destacar-se com a centre cultural de proximitat connectat amb l’escena catalana, espanyola i internacional. Obert a públics diversos, a l’espai es podran fer de manera puntual presentacions públiques de projectes i es cobrirà també la necessitat de portar a terme sessions formatives i de trobada entre els professionals de la dansa, així com d’aquest professionals amb la societat. El Graner serà un lloc per al desenvolupament dels processos artístics relacionats amb el moviment.

Característiques de l’equipament
Aquest equipament serà gestionat mitjançant un encàrrec de gestió de l’Institut de Cultura al Consorci del Mercat de les Flors i comptant amb la implicació de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i de l’Associació de Companyies Professionals de la Dansa de Catalunya.

El Graner Illa Philips és resultat de la rehabilitació duna antiga fàbrica situada al barri de la Marina Zona Franca del Districte de Sants Montjuïc de Barcelona. Es tracta d’un espai de 1.000 m2 de superfície que disposa de 4 sales d’assaig, creació i posada en escena (des de la sala d’estudi plató de 240m2, passant per 2 sales d’assaig de 100m2 i una sala de recerca individual de 42m2). També disposa d’espais d’oficines i gestió per a l’acollida de projectes de producció així com la resta de serveis necessaris per la producció de propostes coreogràfiques.

Per a la posada en marxa d’aquest equipament s’ha de portar a terme la contractació d’un coordinador o coordinadora de l’espai que passarà a formar part de l’equip del Consorci del Mercat de les Flors.

Missió i funcions a desenvolupar
La missió d’aquest coordinador de la Fàbrica de Creació de Dansa El Graner Illa Philips és la de:
·Posar en marxa aquest nou equipament establint les bases per al funcionament de l’equipament a nivell de gestió i de recursos humans
·Desenvolupar els programes de treball determinats per la Comissió de Seguiment del Graner Illa Philips així com elaborar i fer propostes de continguts.
·Proposar un Pla d’actuació de 2+2 anys que també serveixi per a que aquest espai tingui una identitat pròpia respecte a d’altres equipaments i estructures a nivell coreogràfic existents a la ciutat de Barcelona
·Encarregar-se de promoure un treball específic per tal d’integrar el projecte i l’espai en la dinàmica social del territori on està ubicat, en col·laboració amb entitats i agents culturals de Barcelona i en especial del barri de Marina Zona Franca

FUNCIONS A DESENVOLUPAR
En quant al disseny i definició dels continguts de l’equipament
·Gestió i organització d’un sistema de convocatòries per a la selecció dels projectes de residència així com el desplegament d’un conjunt de recursos de suport a la creació coreogràfica.
·Desenvolupament de projectes de cooperació artística amb altres agents culturals de la ciutat, de Catalunya i a nivell internacional.
·Cercar les relacions amb els agents socials i culturals del territori per al desenvolupament de les propostes amb més gran vocació comunitària i participativa dels projectes que s’hagin de desenvolupar.

En quant a la gestió de l’equipament
·Gestió i seguiment administratiu i pressupostari del projecte.
·Coordinació i conformació de l’equip professional vinculat al propi projecte així com dels serveis externs a contractar.
·Captació i recerca de noves vies de finançament.
·Dinamització i secretariat de la Comissió de Seguiment del Projecte.
·Planificació dels usos dels espais i de l’acollida dels projectes de creació.

REQUISITS
·Experiència en la gestió d’equips professionals amb polivalència per al desenvolupament de diverses funcions.
·Capacitat de donar impuls a nous projectes.
·Capacitat d’autonomia i de proposar noves formes de funcionament en el context d’un espai flexible i obert a nous projectes i possibilitats.
·Coneixement i experiència de l’escena coreogràfica de Barcelona, Catalunya i Espanya en la gestió de projectes de producció i suport a la creació.
·Coneixement del funcionament dels mecanismes de suport a la creació desenvolupats, directament, tant des d’institucions públiques com d’altres agents culturals.

TIPUS I CONDICIONS DEL CONTRACTE
·Data d’incorporació: Abril- Maig 2011.
·Tipus de contracte: contracte laboral per obra i servei de 2 anys prorrogable 2 anys més fins a un màxim de 4 anys.
·Contracte de 37,5 hores setmanals distribuïdes de forma flexible en funció de les necessitats del projecte. Disponibilitat puntual de vespres i caps de setmana
·Categoria: Tècnic mig dins l’equip del Consorci Mercat de les Flors segons el conveni de treball del Consorci.
·Salari aprox.: 2.092 € mensuals bruts (en 15 pagues).

PROCÉS SELECCIÓ
Hi haurà un comitè de seguiment del projecte de Fàbrica de Creació de Dansa de l’Illa Philips que proposarà les línies de treball a desenvolupar així com portarà a terme la proposta de selecció del coordinador del projecte al Consorci Mercat de les Flors.

Aquesta Comissió de Seguiment i de Selecció estarà conformada per:
·Director del Consorci Mercat de les Flors
·Tècnic coordinador del Projecte Fàbriques de Creació.
·Director de Programes de l’Institut de Cultura de Barcelona
·Representant de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya
·Representant de l’Associació de Companyies Professionals de la Dansa de Catalunya

DOCUMENTACIÓ A APORTAR
·Un document de prioritats, indicant les propostes de suport a la creació artística que caldria desenvolupar i les estratègies de treball en xarxa i vinculació amb altres centres de creació i/o producció del territori, de l’estat espanyol i internacionals. Màxim 10 fulls.
·Un currículum vitae detallat acompanyat de documents que certifiquin les activitats desenvolupades anteriorment i una fotocòpia del DNI o passaport.
·Sobre la base d’aquest dossier la comissió seleccionarà quatre candidats als quals demanarà desenvolupar un projecte més detallat: amb un projecte econòmic i de gestió a desenvolupar en el primer període 2011-2012 i en el 2012-2013.
·A aquests quatre candidats seleccionats se’ls hi farà una entrevista amb membres de la Comissió de Seguiment.

Abans del dia 25 de març els possibles interessats hauran d’aportar el dossier amb el seu projecte en format electrònic (pdf o word, ) adreçat al Consorci Mercat de les flors/coordinació Graner a l’adreça següent : rrhh@mercatflors.cat

Les còpies d’aquests documents es faran arribar a la comissió de selecció.
Aquells documents que tinguin dificultat per ser enviats per correu electrònic, es poden fer arribar per correu postal a l’adreça c. Lleida 59 de Barcelona.

ANNEXOS
-Primera aproximació al Pla d’usos
-Planells dels espais segons projecte arquitectònic
Consultables a l’adreça següent:
http://mercatflors.cat/licitacions/i/36/t/1

Esta entrada fue publicada en General. Guarda el enlace permanente.

4 Respuestas a Philips- una isla, un nombre, una marca…

  1. aimar dijo:

    2 cosas:
    – la philips no la tenía que dirigir àngels margarit con el proyecto que ganó?
    – lo que piden, no viene a ser un superhéroe de la gestión cultural? algo que, creo yo, en españa hay pocos y los pocos y buenos que hay dudo que se metan en tal tablao… no sé yo… y si abriesen la convocatoria a nivel internacional?
    que yo sepa, los que dirigen centros como CAMPO, PACT Zolverein, Frascati, Mousontorm Frankfurt, entre muchos otros, se van intercambiando entre sí… algo endogámico, sí, pero experiencia deben de tener…
    bueno, igual es meterme donde no me toca… pero sí me preocupa…

  2. quimbigas dijo:

    Curioso, cuando puse titulo por primera vez, lo titulé: buscamos (?) un heroe…
    Desde tu punto de vista necesitamos un superheroe.

    _ yo no sé nada de nada, a lo mejor la convocatoria forma parte del contrato y, en verdad, esa persona en concreto ya esta escogida.
    _ me pregunto quien puede aplicar a una cosa así. Que espanto! Porque no es solo ser el coordinador, sino ser un mandado en cierta manera.

    en cierta manera, me da la sensación que me estoy metiendo donde me toca. o no?

  3. aimar dijo:

    bueno, de hecho, tocarnos nos toca, de un modo u otro… aunque me siento bastante alejado de todo el tema este de la philips… aún no acabo de entender de qué va la baina… será un espacio de residencias artísticas? de producción? tendrán pasta para producir? programación?
    no sé… de momento lo que veo es una inversión millonaria a un espacio de 1000m2 (mil, coño, mil!) y el plan no lo entiendo… ni siquiera creo que ellos lo entienden… porque yo intenté preguntar en el momento en que salió elegido el proyecto de la margarit y nadie me supo contestar…
    todo un misterio, institucional, por supuesto.

  4. Lycra y capa dijo:

    A eso hay que añadir que Òscar Dasí fue co-ganador de la anterior convocatoria… Misterios institucionales en efecto, más difíciles de comprender que la transubstanciación o la santa trinidad.
    De momento lo que tenemos es otro edificio-escaparate para gloria de políticos. ¿Qué más da que sea una cortina de humo sin nada detrás siempre que sirva para propósitos electorales?
    http://www.youtube.com/watch?v=7f_HsjpSVaI

Los comentarios están cerrados.