PROGRAMACIÓ STRIPTEASE 27/11/13

19:00h – Pere Faura (performer, artista http://www.perefaura.com)

Performance

“Striptease” és un striptease al teatre i a la seva mirada. Un striptesase, una performance i una conferència que compara de manera irònica i divertida el fet teatral amb l’art de despullar-se.

Què esperem veure quan anem al teatre? I quan anem a veure un streptease? I quan anem a veure una peça de teatre que es diu “striptease”?

“Striptease” parla d’aquestes expectatives, del mecanisme de generació del desig en totes dues convencions i de la relació de seducció entre performer i espectador, allà on la seva mirada es converteix finalment en la protagonista principal d’aquest striptease.

19:40h – Zabet & Pan – Poestrip: Palabras, cuerpos, activismo.

Es pot despullar un poema i anar-se’n silenciosament?

L’striptease de versos luxuriós i moviments lascius du a terme, directa o indirectament, un procés desmitificador: treu a la superfície una política sexual desequilibrada que delimita els rols de gènere i reforça l’imaginari.

Una veu i un cos despullen un poema, afluixant la rigidesa de les categories de gènere existents i posant en evidència la complexitat dels mecanismes de lectura patriarcal disparats inconscientment.

Zabet – dinamitzadora sociocultural, dj i poeta. Directora del Festival de circ i arts escèniques Acambalachous.

http://www.mixcloud.com/Zabet/

Pan – artista de circ contemporani, contorsionista i performer.

http://panecirco.blogspot.com

20:00h – Fran Blanes (performer, artista audiovisual

http://franblanes.wordpress.com/ )

Performance

Projecte Venus (homenatge performatiu degenerat)

El projecte consisteix a reconstruir mitjançant una vídeo-performance, prenent com a referència les “Live Paintings”, els quadres més famosos de les Venus de la pintura europea, des del Renaixement fins al segle XX. La proposta consisteix en “subvertir” la relació entre espectador – actor, a més d’invertir la lògica que va dominar durant segles la pintura europea, la de representar el cos despullat d’una dona, a través de la mirada fetitxista masculina. La participació del públic es fonamental per el desenvolupament de la proposta performativa.

20:20 – Voz Leak

Sing a song. Polla fluixa. Tecno-veu. Dildologia informal. Patetisme físic.

Jaume Ferrete Vazquez

jaumeferrete.net

20:40 – Noa Reshef (artista de performance i vídeo) http://noareshef.wordpress.com/

Performance.

Striptease s/n segueix una sèrie de treballs que investiguen l’striptease com a gènere, i les regles i clixés que dicta aquest gènere, qüestionant les seves convencions i les expectatives que crea.

Aquests treballs exploren l’striptease en diferents contexts, i s’enfoquen en temes com el nexe que s’estableix entre la stripper i el seu públic, les relacions de poder que generen entre ambdós i la seducció com a forma de comunicació.

Aquest número examina l’striptease com a exercici físic, amb les tècniques que aquest exercici requereix, les seves limitacions i els seus possibles perills.

Performance: Noa Reshef

Música: Cañas

20:50 – Beatriz Preciado “La biopolítica al desnudo” – filòsofa i teòrica queer. El seu assaig Pornotopía. Arquitectura y sexualidad en «Playboy» durante la guerra fría ens ha servit d’instrument per despullar aquest Liminal GR.

Ted Talk

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.