menoslobos és un nou projecte de La Porta; el seu principal objectiu és obrir un canal de comunicació independent des d’on potenciar la reflexió, el debat i el pensament crític sobre les polítiques culturals vinculades a la creació contemporània.

Comencem Menoslobos amb una revisió de les polítiques culturals de la Generalitat de Catalunya (2004-09)
DEL PRIMER TRIPARTIT AL CoNCA
A partir de 3 entrevistes, realitzades al juny de 2009 amb Gemma Sendra, Berta Sureda i Xavier Marcé, proposem 7 seqüències temàtiques per analitzar els plantejaments generals de política cultural que es van iniciar amb el primer govern d’esquerres de la Generalitat de Catalunya; la nova arquitectura del Departament de Cultura, els objectius, prioritats, accions y les seves conseqüències. Revisem també el que va significar per aquestes noves polítiques el canvi de la Conselleria de Cultura del PSC a Esquerra Republicana de Catalunya i la transició a l’actual CoNCA – Consell Nacional de la Cultura i de les Arts.

mas información en menoslobos.org

aquí tenéis uno de los vídeos publicados: transició al Consell Nacional de la Cultura i de les Arts

El proper 17 d’octubre a les 19:00 a Hangar mantindrem una conversa oberta amb convidats especials per obrir el debat al voltant de la pertinència de certes polítiques i estratègies, la necessitat de canals independents per articular pensament des de la cultura. La conversa també es podrà seguir per streaming a www.menoslobos.org.