empezamos con Quim Bigas
10 octubre a 31 octubre 2018 – 10:00h a 1,00h / todos los miércoles del mes
Cons-llocs en si
En els darrers anys m’acosto a formes de moviment que segueixen oferint possibilitats coreogràfiques. Em trobo envoltat de coses que m’informen de la meva posició, que cons-titueixen aquestes formes de fer i de ser mogut; aquest desplegament d’afectes que em permeten estar en aquest esdevenir que la situació comporta.
Matèria, procés afectiu, actuants, dispositiu, inter-comunicació, disposició o tendència són graduacions que m’apropen a la possibilitat coreogràfica a partir d’una desjerarquització de les formes i els procediments que ens posen en acció. El moviment és a tot arreu i hi ha alguna cosa de rellevant en estar amb aquesta dansa que ja hi era i que ja existeix, que es renova amb el nostre encontre i que es difumina per ser, encara més, cos en continu.
M’interessa trobar-me amb un grup amb qui abordar l’escolta, la lectura o la cinètica corporal com a formes horitzontals des d’on treballar i estar en moviment amb allò que ja sabem; utilitzar el coneixement com alguna cosa que encara no ha arribat sense, per això, negar la informació que tenen els nostres cossos.Una dansa que es va buscant, que mai arriba però que viu en l’interrogant de com es comparteix dins de la cons-tel·lació que genera. Una dansa que mou afectes per apropar-nos a allò que ens concerneix com matèries en frec continu, de perspectives variants i construccions individuals contaminades.A partir de la possibilitat de pèrdua i confusió ens acostem a la dansa com a marc on posar el cos en la seva possibilitat de sortir del narratiu i estar en aquest buit que obre les possibilitats i les sensibilitats d’“això”. Una dansa radicalment afirmativa que diu que sí a això que està passant.
Quim Bigas Bassart treballa entre els camps de la coreografia, la dramatúrgia i la societat de la informació. La seva trajectòria artística divergeix i conflueix entre les col·laboracions amb altres creadors com Carme Torrent o Aitana Cordero; treballs amb col·lectius com Fanclub o Hotel, col·lectiu escènic; la co-creació amb ZumZum Teatre, FESTUCS o Carne Fiesta; la tasca de docent com a professor associat en coreografia a la Den Danske Scenekunst Skole de Copenhaguen; el rol d’intèrpret amb Aitana Cordero o El Conde de Torrefiel i el treball propi amb propostes com APPRAISERS, MOLAR o La Llista.
El seu interès en el camp escènic i coreogràfic s’ubica en la possibilitat del fet coreogràfic, la pràctica i l’acte de trobar-nos. Sovint té tendència a emprar metodologies centrades en la investigació de moviment o la pràctica coreogràfica, la interacció i els processos informatius que engloben les dades, la informació i el coneixement, així com els procediments cap a la idea de document o arxiu. Els seus treballs barregen diversos procediments però, sovint, s’hi pot discernir la preocupació i la curiositat cap a la mirada, la idea d’experiència, el present i les seves relacions amb l’esdevenir del passat i la formació del lloc.