Bojana Cvejić: taller (català + castellano)

Just abans de la propera Secció Irregular del 28 on actua Xavier Leroy amb «Le sacre du printemps», organitzem un taller amb Bojana Cvejić a la Fundació Tàpies. Aquí teniu la informació.

Coreografia des de final dels anys 90: expressions del pensament i formes de treball

Aquest seminari de tres dies se centra en dues línies d’investigació sobre les pràctiques coreogràfiques a Europa des del final dels anys 90:

1. Què és la metodologia dels problemes i com opera en la dansa contemporània i la performance? Com poden les performances «expressar» els pensaments situats en l’experiment, en comptes de representar conceptes extrets de la teoria crítica?

2. Quines són les formes específiques de vida i treball que la performance i la dansa han desenvolupat recentment? Com aquestes condicions materials relacionades amb el postfordisme, el capitalisme post-industrial i la producció immaterial modelen la producció, execució i recepció de la coreografia? Què resulta crític, enginyós, resistent, empowering o còmplice en aquestes pràctiques?

Aquest seminari es basa en dues aproximacions teòriques relacionades i dispars, la noció d’expressió en la filosofia de Gilles Deleuze, Spinoza etc. i les qüestions al voltant del treball plantejades pels marxistes italians post-operaistes (Paolo Virno, Maurizio Lazzarato etc.), i inclou el visionat d’enregistraments de performances.

Bojana Cvejic

Dates: 26, 27 i 28 de març

Horari: 15:30 – 18:30h

Idioma del taller: anglès

Lloc: Fundació Tàpies

Preu: 10€ (el pagament es farà a través del web del Mercat de les Flors)

http://www.mercatflors.cat/

Places limitades

Lectures (es sumistraran els textos en el moment de la inscripció)

1. Gilles Deleuze, “Having an Idea in Cinema”, ed. E. Kaufman and K. J. Heller,  Deleuze and Guattari: New Mappings in POlitics, Philosophy and Culture, Univ Minnesota Press, 1998, 14-19.

2. Pierre Macherey, “Encounter with Spinoza,” P. Patton, Deleuze A Critical Reader, Blackwell, 139-161.

3. Andrew Hewitt, “Introduction” (Social Choreography: Ideology as Performance in Everyday Movement and Dance, Duke Univ Press, 2005 and Interview with Sergej Pristas from Frakcija.

4. Isabelle Stengers, “Including Non-humans into Political Theory,” manuscript, courteousy of the author.

Biografia

Bojana Cvejić és teòrica i coreògrafa a l’àmbit de la dansa contemporània així com al de la performance. Treballa també com a performer i dramaturgista i ha publicat en revistes i antologies d’arts en viu, música i filosofia. És autora de tres llibres (Anne Teresa De Keersmaeker: A Choreographer’s Score, Mercatorfonds/Actes Sud, 2012 encara en impressió). Juntament amb Jan Ritsema, Cvejić ha desenvolupat una pràctica teatral a diverses performances des de 1999 ((TODAYulysses, per exemple, l’any 2000) i ha col·laborat com a dramaturgista amb Xavier Le Roy, E. Salamon, M. Ingvartsen, C. De Smedt…; és membre del col·lectiu TkH Editorial; docent a la Universitat d’Utrech, a P.A.R.T.S. (Brussel·les) i a la SNDO (Ámsterdam) i desenvolupa plataformes de treball col·lectiu (PAF, St. Erme, 6MONTHS1LOCATION). Actualment Cvejić està acabant el seu doctorat al centre de recerca de filosofia moderna europea a la Universitat de Kingston.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Justo antes de la siguiente Secció Irregular donde actúa Xavier Leroy con «Le sacre du printemps», organizamos un taller con Bojana Cvejić en la Fundació Tàpies. Aquí tenéis la información.

Coreografía desde final de los años 90: expresiones del pensamiento y formas de trabajo

Este seminario de tres días se centra en dos líneas de investigación sobre las prácticas coreográficas en Europa desde el final de los años 90:

1. ¿Qué es la metodología de los problemas y cómo opera en la danza contemporánea y la performance? ¿Cómo pueden las performances «expresar» los pensamientos situados en el experimento, en vez de representar conceptos extraídos de la teoría crítica?

2. ¿Cuáles son las formas específicas de vida y trabajo que la performance y la danza han desarrollado recientemente? ¿Cómo estas condiciones materiales relacionadas con el postfordismo, el capitalismo post-industrial y la producción inmaterial moldean la producción, ejecución y recepción de la coreografía? ¿Qué resulta crítico, ingenioso, resistente, empowering o cómplice en estas prácticas?

Este seminario se basa en dos aproximaciones teóricas relacionadas y dispares, la noción de expresión en la filosofía de Gilles Deleuze, Spinoza etc. y las cuestiones alrededor del trabajo planteadas por los marxistas italianos post-operaistas (Paolo Virno, Maurizio Lazzarato etc.), e incluye el visionado de grabaciones de performances.

Bojana Cvejic

Fechas: 26, 27 y 28 de marzo

Horario: 15:30 – 18:30h

Idioma del taller: inglés

Lugar: Fundación Tàpies

Precio: 10€ (el pago se realizará a través de la web del Mercat de les Flors)

http://www.mercatflors.cat/

Plazas limitadas

Lecturas (se suministrarán los textos en el momento de la inscripción)

1. Gilles Deleuze, “Having an Idea in Cinema”, ed. E. Kaufman and K. J. Heller,  Deleuze and Guattari: New Mappings in POlitics, Philosophy and Culture, Univ Minnesota Press, 1998, 14-19.

2. Pierre Macherey, “Encounter with Spinoza,” P. Patton, Deleuze A Critical Reader, Blackwell, 139-161.

3. Andrew Hewitt, “Introduction” (Social Choreography: Ideology as Performance in Everyday Movement and Dance, Duke Univ Press, 2005 and Interview with Sergej Pristas from Frakcija.

4. Isabelle Stengers, “Including Non-humans into Political Theory,” manuscript, courteousy of the author.

Biografía

Bojana Cvejić es teórica y coreógrafa en el ámbito de la danza contemporánea así como en el de la performance. Trabaja también como performer y dramaturgista y ha publicado en revistas y antologías de artes en vivo, música y filosofía. Es autora de tres libros (Anne Teresa De Keersmaeker: A Choreographer’s Score, Mercatorfonds/Actes Sud, 2012 aún en impresión). Junto con Jan Ritsema, Cvejić ha desarrollado una práctica teatral en varias performances desde 1999 (TODAYulysses, por ejemplo, en el año 2000) y ha colaborado como dramaturgista con Xavier Le Roy, E. Salamon, M. Ingvartsen, C. De Smedt…; es miembro del colectivo TkH Editorial; docente en la Universidad de Utrech, en P.A.R.T.S. (Bruselas) y en la SNDO (Ámsterdam) y desarrolla plataformas de trabajo colectivo (PAF, St. Erme, 6MONTHS1LOCATION). Actualmente Cvejić está terminando su doctorado en el centro de investigación de filosofía moderna europea en la Universidad de Kingston.

 

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.