‘ZERO’: ironia i irreverència a la tercera edat

La coproducció del CAET arriba a l’Alegria amb la seva colpidora i contemporània mirada a la vellesa

Data: Dissabte 24 de novembre

Espai: Teatre Alegria

Hora: 21h

Durada: 70 minuts

Preu: 10 euros

El Teatre Alegria presenta aquest dissabte a les 21h Zero, una creació original del seu director, Pep Pla, i d’Albert Boronat, un dels joves talents de la dramatúrgia actual del nostre país, autor de l’exitosa Vamos a por Guti.

A Zero, sis intèrprets, dos dels quals superen els 80 anys i són terrassencs (MªDolors Duocastella i Josep Vallhonrat), constaten el plaer de viure a través d’una reflexió sobre com s’esvaeix la memòria i es dissol el nostre jo. L’ombra de la muntanya de Naraiama, indret on s’abandonaven els grans del Japó medieval per deixar-los morir, serveix als autors de Zero de punt de partida per acostar-se a la vellesa i a la gestió que la societat actual en fa en un espectacle de creació contemporani i atrevit. A pesar que les qüestions que aborda (l’envelliment, la por a la mort, la degradació de la memòria) toquen el viu de l’espectador, Zero és un dispositiu terapèutic per poder reflexionar de manera irreverent i sense pèls a la llengua sobre temes  inherents a la naturalesa humana.

Aquestes reflexions es fan en un espai buit, el zero del títol, un no-lloc que pot ser la metàfora d’una memòria buida o d’un asil on s’arracona la gent gran quan ja no compleixen les expectatives de la societat. En aquest espai buit, la ironia fa de mestra de cerimònies per enfrontar amb la serietat que escau temes que ens fan por però que no podem ni hem d’eludir.

La peça es va gestar a les instal·lacions del CAET i es va estrenar el juliol al Teatre Lliure, dins el marc del Festival Grec, i el mes de setembre va passar per La Seca Espai Brossa. La reacció de públic i crítica a la ciutat comtal ha demostrat, de nou, que el teatre també ens serveix per combatre les nostres pors amb una actitud madura i fins i tot jocosa.

FITXA ARTÍSTICA

Autors: Albert Boronat / Pep Pla

Dramatúrgia: Albert Boronat

Direcció: Pep Pla

Interpretació (per ordre alfabètic): Martha Carbonell, Mª Dolors Duocastella, Isis Martín, Xavi Sáez, Jaume Sangrà i Josep Vallhonrat.

Escenografia: José Novoa

Moviment: Jaume Sangrà

Vestuari: Míriam Compte

Disseny d’il·luminació: Josep M. Cadafalch

Espai sonor: Ramon Ciércoles

Una coproducció del CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa i Festival Grec amb producció de Degira.

Més informació a http://www.caet.cat/programacio-setembre12-gener13/teatre-alegria/item/153-zero.html

Vídeo procés creatiu: http://youtu.be/QCn-5zZr0Mo

Més informació: www.caet.cat

This entry was posted in Uncategorized by Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa. Bookmark the permalink.

About Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa

El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) és un dels tres centres territorials de creació, producció i difusió d’arts escèniques de Catalunya, juntament amb el de Reus i el de Salt-Girona. Creat l’any 2006, i sota la direcció del terrassenc Pep Pla, el CAET aposta pel suport a la creació d’autors contemporanis i a les noves tendències. I ho fa de la mà del teixit social i cultural de Terrassa, amb una llarga tradició escènica. Amb un diàleg íntim i còmplice amb els creadors, és una factoria de l’escena del futur, un laboratori de provatures, un caldo de cultiu on hi passen coses. És per això que impulsa projectes de recerca amb el seu projecte “Germen” i l’estrena d’espectacles de noves tendències amb el projecte de residències que anomena“Fàbrica”. Amb la voluntat de fidelitzar i augmentar els públics de la temporada teatral, el CAET fa un intens treball amb els barris, persones amb discapacitats, col•lectius de nouvinguts, el públic jove i les escoles. Des de la programació de risc més “tenetera” al Festival TNT – Terrassa noves Tendències – que s’ha guanyat un espai en el mapa dels grans festivals del país, Terrassa té un lloc destacat a l’escena catalana com a referent de noves tendències i multidisciplinarietat. El Festival TNT és un festival dedicat a les noves tendències en les arts escèniques, que recolza i presenta espectacles de nova creació i llenguatges molt diversos. Des del 2010 combina les arts del moviment amb les multidisciplinàries, amb una clara vocació d’arribar a tots els públics. TNT| Terrassa Noves Tendències està organitzar pel CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa i rep el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i de l’INAEM (Secretaría de Estado de Cultura).