2012 és un any de rècords pel Centre d’arts escèniques de Terrassa: A nivell de públic, ha tancat el primer semestre havent aconseguit un percentatge d’ocupació mitjana gairebé del 90%. I pel que fa al suport a la creació, participarà en un total de 20 produccions i coproduccions al llarg d’aquest any: tota una aposta indiscutible pels nostres creadors, com dèiem abans.
I com sempre el CAET té molt en compte la ciutat que l’acull i es veu amb la responsabilitat d’apropar les grans propostes teatrals del 2012 als seus ciutadans. Així, arriben al Teatre Principal espectacles de la talla d’Incendis de Wajdi Mouawad, dirigit per Oriol Broggi; per primer cop el TNT entra en programació general i per a tots els públics, portant a la ciutat el magnífic Voyageurs immobiles de Philippe Genty; també tindrem l’exitòs Celobert de David Hare amb direcció de Josep Maria Pou; Burundanga de Jordi Galceran i direcció de Jordi Casanovas; de Madrid ens arribarà El tipo de la tumba de al lado amb Maribel Verdú i dirigit per Josep Maria Pou i, finalment, l’increïble Cyrano, dirigit per Oriol Broggi.
Al Teatre Alegria i la Sala Maria Plans veurem les nostres apostes per la nova creació, amb una programació que estarà acompanyada per trobades de l’espectador amb els artistes, creadors i experts després de cada funció. Inclou Udol de Marilia Samper i les Q-Ars Teatre, coproduïda pel CAET, el CAER i el Festival Grec de Barcelona; Zero, d’Albert Boronat i Pep Pla, una coprodució del CAET i el Festival Grec; La Festa d’Spiro Scimone i direcció d’ Orlando Arocha, coproducció del CAET amb Itàlia i Veneçuela; així mateix una nova companyia terrassenca, Malatesta ,estrenarà El secret de la partició de Teresa Sánchez-Roca i direcció de Jordi Palet.
A més, en la seva vessant de centre territorial de producció escènica del nostre país, el CAET estrenarà un total de 14 produccions pròpies i coproduccions durant el Festival TNT– Terrassa Noves Tendències, entre el 3 al 8 d’octubre.
Cal apuntar que durant aquest 2012 el CAET haurà participat en un total de 20 produccions i coproduccions. Terrassa demostra, any rere any, la seva aposta per les arts escèniques fins arribar a situar-se com a referent de les noves tendències i la creació contemporània a l’escena del país.
Així doncs, serà un 2012 molt intens a nivell escènic a la ciutat de Terrassa: el CAET ha preparat un fantàstic menú amb plats per a tots els gustos: des del clàssic imprescindible als nous valors emergents, des de la fusió més actual als grans creadors.
Esperem que els espectadors participin i gaudeixin d’aquest banquet de cultura escènica, mostra de la vitalitat creativa i artística del país, malgrat la disminució dels recursos assignats. El nostre compromís és, amb la màxima eficàcia i eficiència i en la mesura de les nostres possibilitats, estar al costat dels creadors i donar recolzament al seu talent amb més força que mai. I a partir de setembre podrem veure els resultats: esperem que ens acompanyeu en aquest viatge.