24/02 FLUXCLUB PRESENTA ELISABET MABRES

sessió 2

ELISABET MABRES
Barcelona, 1958. Viu i treballa a Barcelona. Llicenciada en Belles Arts en l’especialitat de Pintura, ha experimentat amb total llibertat un gran desplegament de recursos pictòrics i gràfics, utilitzant, fa més de vint anys, el text i la fotografia en instal·lacions i obra tridimensional.

La seva obra ha estat exposada en diversos continents des de 1984 i és en el últims anys que Mabres s’ha focalitzat exclusivament en la fotografia i el vídeo. Mostra dels darrers treballs es va veure a l’exposició del 2018 «Ella, el altres» a la Galeria H2O de Barcelona, i al 2017 «Cortes y Plegados» al Centre Experimental d’Arts de Vallgrassa (el Garraf, Barcelona). I anant més lluny, al 2016, a l’exposició «Subjective Reality» Forbidden Gallery i al Museu SheShan Moca de Xangai (la Xina).

www.elisabetmabres.com

presentació

En aquesta sessió veurem trets comuns en la progressió de l’obra visual de Mabres: experiència personal duta a nivell narratiu i estima per les persones i per la natura (com a ressò del seu passat pictòric). Paral·lelament, hi ha un esperit abocat a fer-nos somriure, a transmetre una energia vital que de vegades és alegrement contagiosa o sobtadament fosca, en la reflexió que una no pot existir sense l’altra.
És evident que l’Elisabet Mabres transmet el seu gaudi en tot el procés: des de l’elecció del tema a la realització i l’edició, posant un èmfasi important en el so. És per això que en els últims treballs compta amb la música de Carlos Pina (autor que tindrem properament al Flux) amb una entesa de creació comuna que encaixa de manera flagrant.

Tacons xocants
2011_1 min

Seducció bipolar.

¿Pasó el tiempo?
2013_1:09 min

Perspectiva del temps multidisciplinari.

Cortes i plegados
2016_4:20 min

Entre realitat i ficció Cortes y Plegados construeix una memòria. Retrats tenebristes, màscares d’ocultació, rastres que traspassen límits d’allò més convencional per instal·lar-se als no-llocs del ciment industrial i fosc a ritme d’una coreografia sonora.

See & To be Seen
2018_9 min

Mirar i ser vist és una foto-vídeo-novel·la del viatge d’una dona a Hong Kong i Shanghai. Amb una similitud caracteritzada però des de la distància de sentir-se diferent, observa la dissimulació de l’altre que no gosa mirar-la. Protegida per una màscara, ella es performatitza al carrer, de dia i nit, al llit; en la submissió aparent. Fuig de l’eixam urbà per cercar en el gran verd un passat que l’aproximi però torna, desmanegada. Després d’una revelació de figures i espais que la desfiguren i deslocalitzen, una visió l’acaba d’alterar: l’existència dels homes gàbia. En el seu mimetisme alterat, el subjecte acaba per transformar-se en objecte atrapat.

Geamăna, bajo el barro
2018_9:33 min

Entre ficcional i social, Geamăna, Under the Mud, se serveix d’un conte breu per denunciar el domini dels interessos econòmics per sobre de l’entorn natural i del benestar de les persones. Els fets són històrics. Geamăna va existir fins que el 1977, el dictador Nicolae Ceauşescu va ordenar desplaçar la gent de tot el poble a canvi d’unes promeses que mai serien complertes. El motiu, l’explotació d’una mina de coure, trobada a les muntanyes d’Apuseni. Les 400 famílies que hi vivien van haver d’abandonar les seves cases en un any per un tros de terra petit i llunyà. Geamăna és ara un llac artificial ple de llots i residus tòxics que segons l’època de l’any es perceben en tons diferents per l’efecte del cianur i d’altres contaminants. Geamăna, Under the Mud presenta també el contrast, la vitalitat, l’alegria i la música de la gent de Romania que ha estat sempre molt hospitalària al llarg del meu recorregut per tot el país.

Vendes humo
2017_3:46 min

Encàrrec audiovisual per a la cançó del mateix nom de Comando Suzie. Un joc d’ironia sobre art, obra, lloc, autors i públic.

Pulsions
2019_7:30 min

Pulsions és el retrat de l’energia profunda, de la invitació, de la força i l’impuls en una persona: Josep Bofill. Tant la seva obra escultòrica com la seva personalitat emanen estètica i vitalitat a parts iguals, perquè al seus ulls una bellesa impregna la terra que el fa treballar.

Yo no soy yo
2019_5:25 min

Un personatge d’expressió vetusta i introspectiva sembla dialogar entorn al patiment amorós. El record lúdic d’altres temps li capgira l’aferrament al desamor.


Onzena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival. FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents. FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.


Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació.
Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX, i el festival INFLUX [vídeo a escena] dedicat a les arts escèniques audiovisuals.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d’accés públic.

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org
www.habitualvideoteam.org

Videocreació | Projecció i debat

Durada: 90 min

Horari
Dilluns 24 de febrer a les 20:00
Gratuït

[+ info]