20/5-Tai Shani: Anti-Antigone End Time i Cally Spooner: Untitled

——————————————————————————————————-

★ 20 de Maig   20 de Mayo   20th of May ★



LOOP FESTIVAL
Tai Shani i
Cally Spooner


Cally Spooner: Untitled
Tai Shani: Anti-Antigone End Time

performance amb video
performance con video
performance with video

Durada:
Untitled: 15-20 min.
Anti-Antigone End Time: 40-45 min.

HORARIS ESPECTACLE
DIVENDRES: 21:00 H
gratuit (cal reservar)

HORARIOS ESPECTACULO
VIERNES: 21:00 H
gratis

SCHEDULES SHOW
FRIDAY: 21:00 H
free

reservar: 93 315 23 54 anticteatre@anticteatre.com


Anti-Antigone End Time, Tai Shani:
Directora i Performer: Tai Shani
Performers: 4 estudiants de màster del Institut del Teatre

taishani.com →

Untitled, Cally Spooner:
Directora i Performer:Cally Spooner
Performers: 4 estudiants de quart curs del Institut del Teatre

callyspooner.com →

Anti-Antigone End Time de Tai Shani està centrada entorn de la mort de Antigona. Combinant video i una banda sonora amb la performance, la peça tracta d’expandir el temps i dissoldre de la identitat, subjectivitat i anihilació del personatge.

La nova peça de Cally Spooner (Untitled), per a teatre és una absurda i cíclica micro-crisi. El monòleg solipsista d’una emocional actriu emès per un radiocasset és interromput i desmentit per ella mateixa. En contraposició, s’efectua un diàleg sobre conducta i bones maneres. La peça apunta a l’abandó del «jo» que requereix tota actuació amb actors que busquen alguna cosa a dir mentre lluiten contra les interrupcions, els canvis i les projeccions.

Tai Shani posa en escena moments o personatges històrics presentats en l’instant de transformació de la realitat històrica a la fantàstica, reprenent elements i característiques de la ciència ficció, de la tragèdia grega, així com de diferents tradicions teatrals, però també elements sonors que recorden a les radio-novel·les.
Ha exposat en institucions majors de l’art contemporani i la cultura com al ICA, Whitechapel Gallery i la TATE BRITAIN de Londres.

Cally Spooner, és una artista/performer que és filòsofa de formació, que utilitza sempre diversos registres com la performance, l’escriptura, la dramatúrgia i la difusió radiofònica, per explora com les temàtiques i els materials escrits poden esser traduïts, reexaminats i mantinguts en flux constant al present.
Ha presentat peces al festival Perform a Lecture de Berlín, a la Neue Alte Brücke Galerie de Frankfurt; a MOT International i al CHELSEA Space de Londres, a la emissora anglesa de radio Resonance fm; i a la Synagogue Du Delme de França.

La nova peça de Cally Spooner per a teatre reprèn una de les característiques més significatives de la seva pràctica performàtica: produir un qüestionament de les estructures del discurs, no a través de la seva enunciació directa sino a través de la manipulació conscient d’aquestes estructures durant l’acte performatiu. El que posa en boca dels personatges és sempre un indici d’aquella estructura de l’acte performatic que serà sotmesa a examinació i variacions que posen en perill – o crisi – el desenvolupament de la peça.
En aquest cas, duu a terme una absurda i cíclica micro-crisi que posa el dit sobre la transmutació identitària implícita en l’actuació teatral mitjançant una posada en escena hiperbólica i irónica de la crisi del “jo”. El resultat són dos estats. Estat u: monòleg solipsista d’una emocional actriu, capturat en bucle en un radiocasset obsolet i reproduït interromput, i interminablement desmentit, per ella mateixa, en el centre esquerre de l’escenari. Estat dos: un diàleg, sobre la vida pública i le bones maneres, acuradament construït en contraposició a un teló de fons de frenètics bucles narcisistes auto-referencials, d’amor hollywoodiense cap a un mateix, i sensesentit existencial. Progressivament, amb aquesta obra esquizofrènica s’avança cap a la progressiva acceptació que tota actuació requereix un abandó del «jo» mentre el repartiment lluita contra les interrupcions, els canvis i les projeccions, per trobar alguna cosa útil a dir, en públic.

Anti-Antigone End Time de Tai Shani está centrada entorno a la muerte de Antigona. Combinando video y una banda sonora con la performance, la pieza trata de expandir el tiempo y disolver de la identidad, subjetividad y auto-aniquiliación del personaje.

La nueva pieza de Cally Spooner(Untitled), para teatro es una absurda y cíclica micro-crisis. El monólogo solipsista de una emocional actriz emitido por un radiocasete es interrumpido y desmentido por ella misma. En contraposición, se efectúa un diálogo sobre conducta y buenas maneras. La pieza apunta al abandono del «yo» que requiere toda actuación con actores que buscan algo por decir mientras luchan contra las interrupciones, los cambios y las proyecciones.

Tai Shani pone en escena momentos o personajes históricos presentados en el instante de transformación de la realidad histórica a la fantástica, retomando elementos y características de la ciencia ficción, de la tragedia griega así como de diferentes tradiciones teatrales, pero también elementos sonoros que recuerdan a las radio-novelas.
Ha expuesto en instituciones mayores del arte contemporáneo y la cultura como al ICA, Whitechapel Gallery y la TATE BRITAIN de Londres.

Cally Spooner, es una artista/performer filósofa de formación, que utiliza siempre varios registros como la performance, la escritura, la dramaturgia y la difusión radiofónica, para explora como los temas y materiales escritos pueden ser traducidos, re-examinados y mantenidos en un flujo presente.
Ha presentado piezas en el festival Perform a Lecture de Berlín, a la Neue Alte Brücke Galerie de Frankfurt; en MOT International y en el CHELSEA Space de Londres, en la emisora inglesa de radio Resonance.fm; y en la Synagogue Du Delme de Francia.

La nueva pieza de Cally Spooner para teatro retoma una de las características más significativas de su práctica performática: producir un cuestionamiento de las estructuras del discurso, no a través de su enunciación directa sino a través de la manipulación consciente de estas estructuras durante el acto performativo. Lo que pone en boca de los personajes es siempre un indicio de aquella estructura del acto performativo que será sometida a exanimación y variaciones que ponen en peligro – o crisis – el desarrollo de la pieza.

En este caso, lleva a cabo una absurda y cíclica micro-crisis que pone el dedo sobre la transmutación identitaria implícita en la actuación teatral mediante una puesta en escena hiperbólica y irónica de la crisis del “yo”. El resultado son dos estados. Estado uno: monólogo solipsista de una emocional actriz, capturado en bucle en un radiocasete obsoleto y reproducido interrumpido, e interminablemente desmentido, por ella misma, en el centro izquierdo del escenario. Estado dos: un diálogo, sobre la vida pública y los buenos modales, cuidadosamente construido en contraposición a un telón de fondo de frenéticos bucles narcisistas auto-referenciales, de amor hollywoodiense hacia uno mismo, y sinsentido existencial. Progresivamente, mediqnte esta obra esquizofrénica se avanza hacia la progresiva aceptación de que toda actuación requiere un abandono del «yo» mientras el reparto lucha contra las interrupciones, los cambios y las proyecciones, para encontrar algo útil que decir, en público.

Anti-Antigone End Time by Tai Shani has as its centre premise the death of Antigone. Combining video, soundtrack and performance, the piece revolves around expanded time and the dissolution of identity, subjectivity and self-annihilation of the character.

Cally Spooner’s new piece (Untitled), for the theatre is an absurd, looping micro-crisis. While an emotional actresses’ solipsistic monologue is interrupted and interminably debunked by herself, a dialogue, on public life and good manners is taking place. The piece highlights that performing expression requires an abandonment of ‘self’, as the cast struggle against interruptions, shifts and projections, to find something useful to say.

Tai Shani stages historical moments or characters at their transformation into a fantastic reality, taking elements and characteristics from science-fiction, greek tragedy and other theatrical traditions, but also sound elements which remind radio-shows.
Her work has been shown in mayor art and culture insitutions such as the ICA, Whitechapel Gallery and la TATE BRITAIN in Londres.

Cally Spooner is an artist/performer who studiend phylosophy, which uses many registers such as performance, writing, dramaturgy and radio diffusion, to explore how themes and written materials can be translated, re-examined and suspended on a present flux.
She has presented her pieces at the Perform a Lecture in Berlin, at the Neue Alte Brücke Galerie in Frankfurt; at MOT International, CHELSEA Space in London and radio Resonance.fm; and at the Synagogue Du Delme in France.

New piece performs an absurd, looping micro-crisis. A coexistence between the life of the mind, and life with others. The result is two states. State one: an emotional actresses’ solipsistic monologue, stuck on loop in an obsolete cassette player, played, interrupted and interminably debunked by herself, centre stage left. State two: a dialogue, on public life and very good manners, carefully constructed against a frenetic backdrop of self-referential loops of narcissism, Hollywood self love, and existential nonsense. Within this schizophrenic one-act play an acceptance slowly arrives that performing expression requires an abandonment of ‘self’, as the cast struggle against interruptions, shifts and projections, to find something useful to say, in public.